Mijnpersoonlijkenoot licht ik vandaag toe aan de hand van een aantal feiten. Een sluipmoordenaar die veel mannen boven de 50 jaar treft. Die groep groeit jaarlijks met ruim 10.000 nieuwe patiënten. Een grote groep wordt geopereerd en slechts een paar duizend mensen geneest. Daarnaast is er een groep, die al in een vergevorderd stadium van de ziekte verkeert, maar bij wie het proces vertraagd kan worden met medicatie.

Prostaatkanker is te meten in het bloed

Prostaatkanker is te meten in het bloed. Wanneer de PSA-waarde hoog is, is de kans groot dat je het hebt. Als je daar niets aan doet, kan het snel gaan. Het is heel belangrijk in welk stadium de kanker wordt ontdekt. Ook zonder klachten kun je het hebben.

Als de waardes in het bloed al gestegen zijn, ben je vaak al te laat. Prostaatkanker is een sluipmoordenaar en de grootste vorm van kanker onder de mannen. Wanneer er klachten zijn, is de kanker vaak al uitgezaaid. De eerste verschijnselen openbaren zich vaak met plasklachten.

De Prostaat Kanker Stichting wil naast een verbetering van de juiste diagnostiek ook dat er meer gespecialiseerde klinieken komen.


Van den Berg: ,,Er zijn misschien honderd ziekenhuizen in Nederland, maar in veel daarvan is onvoldoende kennis. Die zien te weinig prostaatkankerpatiënten om ervaring op te doen. Wij willen naar 10 à 15 behandelcentra in het land, die ook een goede nazorg leveren. Een radioloog is pas goed als hij 500 prostaten heeft beoordeeld op kanker. Veel ziekenhuizen zien maar een beperkt aantal patiënten per jaar en ontberen ook nog eens goede apparatuur.”

Prostaatkanker levert ook veel schaamte op

Er zit een groot taboe op, ook bij mannen onderling. De mannelijkheid komt in het geding. Incontinentie, impotentie en andere complicaties. Veel mannen kiezen ervoor om het leven op z’n beloop te laten. Mannen weet dat je een prostaat hebt.

Wees je bewust van de problemen, die deze na het vijftigste jaar kan opleveren. Regelmatig klaarkomen verkleint de kans op prostaatkanker met wel 20 procent! Het houdt de prostaat actief, omdat bij elk hoogtepunt de bekkenbodemspieren én de prostaat zich samentrekken.

De relatie tussen goedaardige prostaatvergroting en prostaatkanker


Recent is er door Chinese onderzoekers een analyse gepubliceerd van alle in de literatuur voorhanden zijnde informatie over de relatie tussen goedaardige prostaatvergroting en prostaatkanker.

Hierbij analyseerden zij 24 bevolkingsstudies, waar meer dan 1,6 miljoen mannen waren ingesloten. Zij kwamen tot de conclusie, dat mannen met BPH een bijna drie keer zo grote kans hebben om naast de BPH ook prostaatkanker te ontwikkelen. (BPH=Benign Prostatic Hyperplasia).

Volgens de onderzoekers geeft het door hen beschreven resultaat aan, dat bij mannen met BPH ook eerder screening voor prostaatkanker zou kunnen worden toegepast. (Bron: De Mannenkliniek te Arnhem 11 aug. 2017)

Erectieproblemen

Een penis is niet alleen nuttig voor de gebruikelijke activiteiten. Hij waarschuwt ook als je ziek bent. Het is een slim orgaan, zegt uroloog en seksuoloog Cobi Reisman. “De penis is de antenne van het hart”. “Luister dus goed naar uw geslachtsorgaan, het kan alarmeren”, zegt Reisman.

De penis is de antenne van het hart. Dat heeft een dubbele betekenis. Enerzijds kan het een symptoom van een hartkwaal aangeven, anderzijds werkt de penis ook niet optimaal als het met het hart emotioneel gezien niet goed gaat.

Reisman zegt verder: “Weten de mensen eigenlijk wel, dat de penis een slim orgaan is? Kent iedereen de buitengewone kwaliteiten van het mannelijk geslachtsorgaan? En die van het vrouwelijke trouwens ook.

Want het mechanisme en de werking is hetzelfde”. Het slimme zit hem in de bloedtoevoer. Bij de penis en de clitoris in opgewonden toestand ontstaat een zwelling. Dit komt doordat er meer bloed in loopt dan dat er uitgaat. Het zijn de enige twee organen in het menselijk lichaam die dit doen.

Indien door de vaatproblemen vooral bij de kleine bloedvaten of vanuit de hersenen dit niet gebeurt, overstijgt dit fenomeen de slaapkamer.

Reisman: “De mensen schamen zich, ze veranderen, ze isoleren zich en ontwijken intimiteit. Hun partners worden er onzeker van”.

Vaatproblemen manifesteren zich eerst bij de kleine bloedvaten. Bij de penis dus, volgens Cobi Reisman. (Bron: De Mannenkliniek te Amstelveen)

Totale lengte alle aderen

De mensen hebben geen idee, hoe lang de totale lengte van alle aderen is. Inclusief de kleine haarvaten achter elkaar gelegd, is dat een afstand van 80.000 km. (2x de omtrek van de aarde). Volgens Reisman verstoppen de kleine haarvaten zoals in de penis en de clitoris het eerste.

Daarom zegt Reisman, dat de penis en de clitoris de antennes van het hart zijn. Als deze haarvaatjes verstopt zijn is het een teken, dat er bij deze persoon geen bloed stroomt naar de penis of clitoris. Dus zijn er hart- en vaatproblemen. Ook vrouwen kunnen hiermee eerder hartproblemen erkennen.

Vital Formula 99 bevat o.a. Lysine en Proline

Dit zijn natuurlijke aminozuren die zorgen voor de reiniging en versterking van de aderen. Lysine kan ons lichaam zelf niet aanmaken. Het moet dus van buiten af aangevoerd worden. Lysine en Proline staan bovendien bekend als de natuurlijke bloedverdunners.